Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Pietilä Löhnn är en av de som påverkats av strejken. Foto: SVT

Johannes kan inte lämna in sin trasiga Tesla på grund av strejken

Publicerad

När Johannes skulle hjälpa sin bror flytta i höstas så lossnade dragkroken och flyttsläpet smällde rakt in i bakdelen på bilen. När det var dags för reparation fick han meddelande från verkstaden att de inte kunde laga bilen på grund av strejken.

– Det är olyckligt att det drabbar oss slutkunder, speciellt bilar som kanske inte borde få vara ute på gatan men som ändå är ute och kör för att de inte kan tas in på verkstaden, säger Johannes Pietilä Löhnn.

I olyckan blev det inget utöver en rejäl buckla på bagageluckan. Ingen elektronik eller lampor skadades och bilen är fortfarande körduglig.

Trots att bilmekanikerna på Teslas auktoriserade verkstäder strejkar så finns andra bilverkstäder. Men om man lämnar in bilen där kan det ge komplikationer längre fram.

Teslastrejken

– Tekniskt sett är det kanske möjligt men jag tror att mitt försäkringsbolag och Tesla själva vill att man går till auktoriserade verkstäder på grund av garantier och så vidare, Johannes Pietilä Löhnn.

Nu kan du inte laga bilen för att det är strejk. Vad tycker du om det?

– Det är ju olyckligt när det direkt drabbar oss slutkunder och om det blir så att bilar som inte borde vara på gatorna ändå kör runt. När det handlar om registreringsskyltar som inte körs ut till Tesla tycker jag det är en annan sak. Det är ju till bilar som inte finns på gatorna än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teslastrejken

Mer i ämnet