Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunalrådet i Arvidsjaur, Sara Lundberg (S), och kommunalrådet i Sollefteå, Johan Andersson (C). Hör Sara berätta om sina känslor i klippet. Foto: SVT

Jubel i Arvidsjaur och Sollefteå efter beslut om regementen: Äntligen besked

Uppdaterad
Publicerad

Arvidsjaurs kommunalråd Sara Lundberg (S) gläds över beskedet från regeringen att Norrlands dragonregemente K4 återupprättas, och i Sollefteå ser man det som ett stort steg att även Västernorrlands regemente återinrättas.

– Hurra, så bra att vi äntligen får besked. Alla tecken har tytt på det här, men det är skönt att få ett ordenligt besked, säger kommunalråd Sara Lundberg (S).

Hon lyfter fram att beskedet betyder mycket för samhället. Mellan 2021 och 2025 ska regementet återupprättas.

– Vi tror att det betyder mycket och hoppas på inflyttning för de som jobbar på regementet, vilket ger underlag för den kommersiella servicen. Vi har ju haft befolkningstapp under några år som vi hoppas kunna vända, Sara Lundberg.

”Stort steg i Sollefteå”

Även beskedet om att Västernorrlands regemente återinrättas med regemente i Sollefteå och utbildningsdetachement i Östersund tas väl emot av lokalpolitikerna.

– I dag har vi tagit ett stort steg mot en återetablering i Sollefteå. Det är oerhört glädjande för Sollefteå och hela Västernorrland och visar på vilket starkt erbjudande vi har, säger Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen kommer nu samla näringslivsorganisationer för att diskutera hur man ska kunna stötta Försvarsmakten i det arbete som ligger framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer