Se eleverna hylla en överraskad Joakim Björkman, vinnaren i ”Min lärare” 2017. Foto: Privat

Han är årets ”Min lärare”

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde året i rad har SVT:s Lilla Aktuellt, med hjälp av sina tittare, utsett ”Min lärare”. 2017 års ”Min lärare” heter Joakim Björkman och jobbar på Augustenborgsskolan i Malmö.

I motiveringen skriver eleverna i klass 4A bland annat:

”Vår lärare är bäst! Han spenderar mycket tid med oss och han försöker göra allting roligt”.

– Joakim! Du har fått mig att älska skolan, säger 10-åriga Jawad Dabaas, en av eleverna i klassen.

Under några veckor har Lilla Aktuellts tittare kunnat nominera lärare som betyder extra mycket för dem. Det har kommit in nästan 700 nomineringar. Av dem valde Lilla Aktuellts redaktion ut en lärare och klass som i veckan överraskades i klassrummet.

”Jag blir helt blödig”

På Augustenborgsskolan i Malmö blev det förvånade miner, glädje och kramkalas när Joakim Björkman förstod att han blivit årets ”Min lärare”.

– Jag blir helt blödig, sa Joakim Björkman när han hörde vad eleverna skrivit.

Med satsningen ”Min lärare” vill Lilla Aktuellt visa att många elever i Sverige verkligen gillar sina lärare.

– Idéen föddes efter en tid av väldigt många negativa nyheter om skolan. Och helt klart finns det väldigt många uppskattade lärare i Sverige, säger Anna Linnér Franzén, redaktör på Lilla Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.