Foto: Henrik Montgomery/TT

Kristersson: ”Vi tar den sortens uppgifter på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Moderatledaren Ulf Kristersson kommenterade idag fallet med den moderata riksdagsledamot utreds internt för olämpligt sexuellt beteende.

– Det pågår en utredning och vi tar den på allvar, säger Kristersson.

Ledamoten utreds internt efter att ha anmälts till partiet för olämpliga digitala kontakter med en flicka mellan 15 och 18 år inom Moderata ungdomsförbundet, MUF.

Enligt uppgifter till SVT ska det olämpliga beteendet ha ägt rum förra året. Men det är först nu som partiledningen ska ha informerats. En företrädare för partiet ska ha konfronterat riksdagsledamoten med anklagelserna under onsdagen.

Efter att Moderaterna talat om lag och ordning på en pressträff på söndagen tillfrågades partiledaren om han anser att Moderaterna har ordning inom det egna partiet, med anledning av anklagelserna.

– Jag tycker att vi har ordning. Vi tar den sortens uppgifter på stort allvar. Det pågår en utredning och vi tar den på allvar.

Vidare ville Kristersson inte kommentera ärendet.

– När utredningen är klar kommer vi återkomma, fortsatte han.

Riksdagsledamoten dementerar själv att det pågått några sexuellt olämpliga kontakter.

– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, säger moderaten till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.