Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testat positivt för covid-19. Foto: TT/TT

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testat positivt för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har testat positivt för covid-19, enligt ett pressmeddelande från Kungahuset.

Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel har sedan onsdagen suttit isolerade efter att ha upptäckt förkylningssymptom. I dag kom beskedet: Båda har testat positivt för covid-19.

– De båda uppvisar lättare influensaliknande symtom men mår efter omständigheterna bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till SVT.

Smittspårning inledd

Även prinsessan Estelle och prins Oscar sitter i karantän i hemmet Haga slott. Nu pågår en smittspårning. Prins Daniel har genomgått en njurtransplantation efter en livstid med njursjukdom. Men varken han eller kronprinsessan Victoria har vaccinerats mot covid-19, eftersom de inte anses tillhöra en riskgrupp.

I kväll sänds en minnesgudstjänst från Drottningholms slottskyrka i SVT1 klockan 18.45. En minnesgudstjänst som paret inte deltog i, just med anledning av corona. Dessutom har Försvarsmaktens uppvaktning med anledning av kronprinsessans namnsdag på fredag ställts in, enligt pressmeddelandet.

I november kom beskedet att prins Carl Philip och prinsessan Sofia har testat positivt för coronaviruset. Då satte även de sig själva i karantän och smittspårning påbörjades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.