Kvinna frös ihjäl på Kalmar slott

Uppdaterad
Publicerad

En 65-årig kvinna stängdes av misstag in på Kalmar slott efter en gudstjänst på nyårsaftons eftermiddag. Först i morse upptäcktes hon av en vaktmästare, men då var hennes kroppstemperatur så låg att hennes liv inte gick att rädda.

-En mardrömshistoria. Det här handlar om maximal otur, säger Reinhold Liljedahl, vakthavande befäl på polisen i Kalmar till Aftonbladet.

Bodde på särskilt boende

Kvinna bodde på ett särskilt boende och anmäldes försvunnen redan vid lunchtid på nyårsafton. Hon hade gått in på borggården som hölls öppen med anledning av en gudstjänst som hölls i Slottskyrkan klockan 16.

Vid 18-19-tiden stängde vaktmästaren alla portar till borggården utan att uppmärksamma kvinnan.

Bara kala väggar

Polisen inledde redan på nyårsafton spaningar efter den försvunna kvinnan, men kunde inte tänka sig att hon var inlåst på borggården.

Kvinnan blev inlåst på den inre borggården som är hermetiskt tillsluten när portarna är låsta. Det är bara kala väggar och det finns ingen annan väg ut.

Vid niotiden i morse hittades kvinnan, men då var hennes kroppstemperatur för låg. Hon konstaterades senare död på sjukhuset i Kalmar.

Thomas Larsson

thomas.larsson@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.