Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan som blivit viral efter sitt utbrott: ”Jag vågar inte svara i min telefon” Foto: SVT

Kvinnan ångerfull efter virala klippet: ”Det här kommer förfölja mig för evigt”

Uppdaterad
Publicerad

Tänk dig att du har en riktigt dålig dag och får ett utbrott eller på annat sätt spårar ur när du är ute på stan. Och att någon filmar dig och lägger ut klippet i sociala medier. Det hände en kvinna i Stockholm häromdagen.

– Jag skäms jättemycket över mitt beteende, det är fruktansvärt, säger hon i Aktuellt.

I det uppmärksammade klippet skäller kvinnan ut två tonårspojkar för att de inte låter hennes hund leka med en basketboll. När pojkarna ber om att få tillbaka bollen som kvinnan plockat upp, börjar hon förolämpa och kränka pojkarna med fula ord.

Klippet, som lades ut i sociala medier, har fått hundratusentals visningar. På flera håll nämns kvinnans riktiga namn.

Pappa: Stolt över pojkarna

Även Expressen har publicerat en blurrad version av klippet. Till tidningen säger den ene pojkens pappa att han la upp en blurrad version av klippet på Facebook för att fråga vad folk tyckte:

– De höll med mig om att det var ett otroligt starkt beteende av min son och hans kompis, att de höll sig så lugna och inte gick i svaromål utan till och med försökte deeskalera situationen genom att erbjuda bollen till den här kvinnans hund. Det tycker jag var otroligt moget och något jag är väldigt stolt över.

Han säger också att han uppmanats polisanmäla händelsen men att han valt att inte göra det.

Kvinnan: ”Blivit paranoid”

När SVT träffar kvinnan några dagar efter händelsen berättar hon att hon mår mycket dåligt över spridningen av klippet och får utstå både hat och hot, varje dag.

– Jag kan inte sova, inte äta. Jag vågar inte svara i telefon och har blivit paranoid. Det här kommer att förfölja mig för evigt, säger hon i Aktuellt.

Enligt kvinnan föregicks situationen i klippet av en tidigare dialog med pojkarna som hon upplevde som ovänlig.

Hör kvinnan berätta om sin situation i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.