Foto: TT

L:s nya logga möttes av hånskratt

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna har fått en ny partisymbol, en logga som presenteras av partiledaren Jan Björklund på Twitter. ”Den är här nu”, skriver han. Och som den kom – och togs emot: med reaktioner som snabbt sjönk under bältesnivå.

”Vår nya logotyp är ett tydligt L som i Liberalerna, mjukt utformat och med en alldeles egen stil. Tillsammans med symbolen är bilder på levande blåklint en viktig del av Liberalernas profil”, skriver partiet på sin sajt.

En som uppskattar nyheten är L-riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson:

”Jag föll pladask när jag såg den första gången i våras”, twittrar hon.

Hon var inte ensam om att kommentera loggan på sociala medier. ”Libidoralerna”, ”Jag har visserligen barnslig fantasi men... Liknelsen är ofrånkomlig” och ”Jag tycker den är fin. Hård men ändå mjuk. Bultande av åtrå för frihet”, var några av kommentarerna på Twitter.

”Dildopartiet”

Andra användare är mer explicita i sin kritik: ”Stånd upp för liberala värderingar?” och ”Dildopartiet kan det vara något?”, lyder några av kommentarerna som oförblommerat för fram ståndpunkten om logotypens ofrånkomliga penissymbolik.

Snabbt dök det också upp karikatyrer av logotypen, i vissa fall egendesignade varianter av L:et som tydligare framhäver de könsdelar kritikerna tycker sig se. Andra gjorde det enklare för sig och postade helt enkelt fotografier av verkliga attrapper.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.