På Järvaskolan har man redan rutiner på plats för att kunna hjälpa de elever som behöver studera hemifrån, berättar Darin Shnino, SO-lärare på Järvaskolan. Foto: Per Nilsson

Läraren om nya råden: ”Naturligt att barnen stannar hemma”

Publicerad

Barn i för- och grundskola ska stanna hemma från skolan om de bor med någon som har smittats av covid-19, även om de själva inte har några symptom. Ett beslut som välkomnas på Järvaskolan.

Tidigare har Folkhälsomyndigheten gett rådet att eleverna bör gå till skolan så länge de själva inte har symptom, men under tisdagen kom besked om att även barn utan symptom, som går i förskolan eller grundskolan, ska stanna hemma om någon i familjen är sjuk med konstaterad covid-19.

På Järvaskolan norr om Stockholm har det redan innan de nya råden varit vanligt att elever med sjuka familjemedlemmar stannar hemma från skolan. Ett beslut som uppmuntras av skolledningen.

Hör Darin Shnino, högstadielärare på Järvaskolan, berätta om hur hon ser på de nya råden i videoklippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.