Rafael Lerins ”kupp” i Aktuellt. Foto: SVT

Här stjäl Lars Lerins son rampljuset

Uppdaterad
Publicerad

Det blir konstnären och författaren Lars Lerin som kommer guida tittarna genom årets julafton. Men när familjen Lerin gästade onsdagens Aktuellt var det i stället sonen Rafael som blickarna riktades mot.

– Han älskar att vara med på tv, säger Lars Lerin i sändning.

I onsdagens Aktuellt intervjuades Lars Lerin i egenskap av ny julvärd. Även maken Manoel ”Junior” Marques Lerin kommer att närvara på julafton.

Parets barn kommer inte att vara med i rutan den 24:e. Med under videosamtalet i Aktuellt var däremot sonen Rafael – som i det närmsta försökte sig på ett litet kuppförsök.

Utöver grimaser och smittsamma skratt svarade han nämligen på en fråga riktad till Junior som gällde hans medverkan.

”Du ska också vara med har jag förstått” konstaterade programledaren Nike Nylander innan hon avbröts av Rafael:

– Det ska jag också, sa han.

Lars Lerin har blivit en folkkär profil bland annat genom tv-serier som ”Vänligen Lars Lerin” och ”Lerins lärlingar”. Han uppger själv att han ändå blev väldigt förvånad över att få uppdraget som julvärd och lovar att vara så närvarande han bara kan.

Uppdraget är kanske extra viktigt i år, då särskilt många kommer att fira jul ensamma på grund av pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.