”Att få leda i mitt tycke Sveriges viktigaste myndighet är ett väldigt stort förtroende”, säger Björn Eriksson. Foto: Regeringen

Lena Hallengren presenterar ny chef för Läkemedelsverket

Publicerad

Björn Eriksson blir ny generaldirektör och chef för Läkemedelsverket. Det stod klart under en pressträff med socialminister Lena Hallengren (S).

Det är Läkemedelsverket som godkänner vaccin, bland annat mot covid-19. Under presstäffen hyllade Lena Hallengren myndigheten och dess omkring 800 anställda.

– Det råder ingen tvekan om att det är en viktig myndighet i Sverige.

Björn Eriksson, som till yrket är disputerad hjärtläkare, kommer närmast som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm och har därmed jobbat intensivt med pandemin.

”Ett väldigt stort förtroende”

Han har även en bakgrund på Astra Zeneca och sitter just nu i Läkemedelsverkets styrelse.

– Att få leda i mitt tycke Sveriges viktigaste myndighet är ett väldigt stort förtroende. Myndigheten har ett viktigt och angeläget uppdrag att bidra till att främja den svenska folk- och djurhälsan, säger Björn Eriksson på pressträffen.

Björn Eriksson ersätter Joakim Brandberg, vikarierande generaldirektör, som i sin tur ersatte den pensionerade generaldirektören Catarina Andersson Forsman. Han börjar i mars månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.