Ingen ministerpost för Löfven i Alliansregering

Uppdaterad
Publicerad

Inför partiledardebatten erbjuder Jan Björklund statsminister Stefan Löfven en ministerpost – i en Alliansregering.

Men Löfven nobbar förslaget och svarar att han istället vill ha besked om vilka Allianspartier som kan tänka sig regera med hjälp av Sverigedemokraterna.

Stefan Löfven verkar inte vara pigg på att bli minister i en eventuell framtida Alliansregering. Erbjudandet kom från Liberalernas ledare Jan Björklund, men ratades snabbt av statsministern.

– Jag tänker hålla det på en lite högre nivå. Det är viktigt att väljarna ska säga sitt i valet, sa statsministern när han anlände till söndagens partiledardebatt.

Jan Björklund öppnade tidigare i veckan upp för att Alliansen och Socialdemokraterna skulle bilda gemensam regering efter valet 2018, för att utestänga Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Stefan Löfven har inte avvisat det förslaget, men någon ministerpost verkar det alltså inte bli för statsministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agenda

Mer i ämnet