Lövin (MP) om Kristerssons sista minuten-flört: ”Inte seriöst”

Uppdaterad
Publicerad

Bara någon timme innan Ulf Kristersson publicerade sitt uppmärksammade Facebook-inlägg så sträckte han ut en hand till Miljöpartiet. I SVT:s Aktuellt på måndagen kommenterade Isabella Lövin M-inviten:

– Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, säger MP:s språkröret.

Isabella Lövin (MP) menar att det inte längre finns någon borgerlig allians.

– Det finns ingen allians, det är två block inom Alliansen, säger hon.

Regeringsbildningen

MP ser att de har mycket gemensamt med C och L och vill gärna samarbeta med dessa två partier, men inte med KD och M.

Kunde inte stödja Kristersson

Aftonbladet skriver att Ulf Kristersson (M) ringde Isabella Lövin bara en timme innan sitt uppmärksammade Facebook-inlägg. Moderatledaren ska ha erbjudit MP-språkröret miljöpolitik men ville inte diskutera migration, enligt tidningen.

– Vi upplevde inte att det var seriösa förhandlingar, utan vi konstaterade att vi inte kunde stödja Ulf Kristersson som statsminister, säger Isabella Lövin (MP) om sista-minuten uppvaktningen.

Vad då inte seriöst, hur gick det till?

– Vi hade ett kortare samtal och det var väldigt tätt inpå att han publicerade sitt Facebook-inlägg, säger hon och fortsätter:

– Det var knappast det man tänker sig om man går in seriöst. OM man ska försöka få över ett annat parti så är det inte så man gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet