Den nyvalde MUF-ordföranden (Moderata Ungdomsförbundet) Benjamin Dousa. Foto: TT

M får kritik från egna ungdomsförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Moderata ungdomsförbundets nye ordförande Benjamin Dousa säger efter SCB senaste mätning att Moderaterna inte har en politik att gå till val på.

– Det går inte att tävla med SD om migrationspolitiken, säger han.

Jämfört med SCB:s förra mätning är det Moderaterna som tappar mest, hela 1,9 procent procentenheter, vilket fick partisekreteraren Tomas Tobé att självkritiskt konstatera att partiet måste ”jobba hårdare för att övertyga fler”.

Nu kommer skarp kritik även från Moderaternas eget ungdomsförbund.

– Moderaterna har uppenbarligen en hel del politikutveckling att göra. Vi har inte en politik som vi kan gå till val på, säger nye MUF-ordföranden Benjamin Dousa.

För lite integration

– Vi har talat mycket om migrationspolitiken men inte alls tillräckligt om integrationen som människor är oroliga för att den inte fungerar och inte kommer att fungera, fortsätter han.

MUF tyckte redan tidigare att det var fel att tillfälliga uppehållstillstånd ska vara huvudregel eftersom de menar att det försvårar integrationen. Partiet bör ändra sin inställning i migrationspolitiken, menar Benjamin Dousa.

– Partiets linje bör vara högre krav på dem som beviljats uppehållstillstånd. Bidragen bör sänkas för att öka drivkraften att skaffa jobb. Ingångslöner och lönenivåer bör sänkas för att arbetsgivare ska anställa. Den svenska modellen måste omprövas.

”Går inte att tävla med SD”

Den största delen av de väljare som M tappat sedan valet 2014 har gått till Sverigedemokraterna. Många menar att Moderaterna därför slagit an en hårdare ton i migrationspolitiken för att locka tillbaka dem.

Men det är inte rätt väg att gå menar MUF.

– Det går inte att tävla med Sverigedemokraterna om migrationspolitiken. Moderaterna måste bli mycket bättre att formulera en bättre integrationspolitik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.