Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. Foto: Claudio Bresciani/TT

M föreslår 370 extra miljoner till polisen

Publicerad

Moderaterna vill minska vardagsbrotten och föreslår mer pengar till polisen i sitt kommande budgetförslag. Totalt rör det sig om 370 miljoner kronor extra till nästa år.
– Vi ser att vardagsbrottsligheten drabbar många vanliga människor i Sverige, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Tillskottet av pengar som M föreslår ska bland annat gå till gränspolisen, utökad kameraövervakning och fler poliser.

– Vi ser exempelvis att sexualbrott läggs på hög eftersom man inte kan utreda dem. Därför krävs det mer resurser, säger Elisabeth Svantesson (M).

Finansministern Magdalena Andersson (S) tycker M:s satsning är egendomlig eftersom hon anser att pengarna borde ha funnits med i M:s och KD:s gemensamma vårbudgeten som röstades igenom i riksdagen i december.

– Om Moderaterna är kritiska till att det finns för lite poliser år 2020, så är det en kritik mot dem själva, säger Magdalena Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer