Malin Lernfelt och Theodora Larsson debatterade om införandet av digitala verktyg i förskolan. Foto: Opinion live

Malin Lernfelt om digitala verktyg i förskolan: ”Ren rappakalja”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan digitala verktyg infördes i förskolorna har frågan väckt debatt hos många föräldrar. Ska barnen få mer skärmtid? Två mammor möttes i Opinion live under torsdagskvällen. Spela klippet för att se utdrag ur deras diskussion.

Den 1 juli trädde den nya läroplanen för förskolor i kraft. Nu är det obligatoriskt att använda digitala verktyg i verksamheten för att främja utveckling och lärande. Men hur det ska gå till är upp till respektive förskola.

Förändringen har väckt debatt bland föräldrar i och med att många barn redan sitter längre stunder framför skärmar i hemmet.

”Obligatoriska kottar”

– För mig är det här ren rappakalja. Barn lär sig av att praktiskt göra saker, jag hade gärna sett att det stod obligatoriska kottar i förskolan i läroplanen, säger den liberala debattören Malin Lernfelt under torsdagens Opinion live.

– Vi har pratat om kottar i alla tider, när tv:n kom skulle barn inte titta på tv. Det digitala har vi alltid varit lite rädda för och tyckt att barnen ska hålla sig borta från, kontrade bloggaren och före detta Ensam mamma-deltagaren Theodora Larsson.

Vill du se mer av debatten? Hela avsnittet av Opinion live finns att se på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer