Mannen klarade sig bland annat genom att övernatta i fäbodar på fjället. Foto: Scanpix

Man var försvunnen i veckor – hittad vid liv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern som varit försvunnen sedan början av juli har hittats vid liv, uppger polisens ledningscentral i Östersund för TT.

Mannen, som är från Stockholm, var och fiskade vid en tjärn och anmäldes försvunnen när han inte kom tillbaka till stugan som han bodde i. En omfattande sökinsats pågick under flera dagar med polishundar, hemvärn och fjällräddare.

Mannen återfanns vid Ottsjön, en ort och sjö i Krokoms kommun, och fördes sedan till Östersunds sjukhus. Han mår bra, enligt polisen.

Mannen hittades av två kanotister i den västa delen av sjön, skriver Jämtlandspolisen på sin hemsida. Han har berättat att han gick fel då han överraskades av ett åskoväder på väg hem och att han då fortsatte att gå under hela natten.

Detta gjorde att han hamnade utanför det område där polisen sedan letade efter honom. Mannen ska bland annat ha övernattat i fäbodar.

”En starkt bidragande orsak till att han överlevt är att han behållit lugnet och haft förmåga att hålla modet och motivationen uppe”, skriver polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.