Foto: Montage SVT

Många läsarreaktioner på debatten om höghus

Publicerad

Frågan om höghus i småkommuner ser ut att engagera. I SVT Nyheter Västs chatt har många passat på att säga sitt, både om de specifika planerna i Bengtsfors och om problematiken generellt.

I samband med att vi under fredagen rapporterade om planerna på ett sjuvåningshus i centrala Bengtsfors passade vi på att vända oss till våra läsare och tittare med frågan: ska mindre kommuner satsa på höghus.

I vår chatt blev det snabbt tydligt att åsikterna går isär. Signaturen Elisabeth skrev:

Val 2018 Väst

Absolut! Så svårt som det är att få igång ett bygge, och så sjukt lång tid det tar att komma förbi alla överklaganden så är det bäst att bygga rejält när man väl kommer till skott...

Braxen höll dock inte med och svarade:

Elisabeth, har du tänkt på att det kanske hänger ihop? Ju groteskare byggplaner desto fler överklaganden. Om planerna ser vettiga ut från början och man utgår från platsen när det gäller proportioner o stil så kommer processerna att gå smidigare.

Det var flera som var tydliga med att de vill ha kvar Bengtsfors som det är, bland andra Karin.

Nej nej nej! Förstör inte Bengtsfors skyline. Ni måste tänka om och utnyttja de fastigheter som finns eller göra en omflyttning.

De flesta inläggen var negativa till höghussatsningar i mindre kommuner. Men andra, som signaturen Malin, var mer positiva och skrev:

Det beror kanske vad som definieras som höghus, men det är i alla fall viktigt att det byggs hyreshus även i mindre orter så att de som inte längre vill bo kvar i sina villor inte tvingas flytta till en ny ort utan kan hitta ett bekvämt boende på nära håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Väst

Mer i ämnet