Så är läget i midsommartrafiken

Midsommar är en av de största trafikhelgerna. Här rapporterar vi om midsommartrafiken runt om i landet. Lite om midsommarvädret blir det också.

Midsommar är en av de största trafikhelgerna. Här rapporterar vi om midsommartrafiken runt om i landet. Lite om midsommarvädret blir det också.

Midsommartrafiken och midsommarvädret

Pinnat inlägg

SMHI varnar för skyfall i natt

SMHI har utfärdat varningar för skyfallsliknande regn som kan ge över 35 mm på kort tid under natten mot midsommarafton. Varningen gäller i sydöstra Sverige och omfattar Östergötland, Jönköpings län, Kronoberg, Kalmar län utom Öland samt Blekinge och Österlen i Skåne.

Då stora mängder regn kan falla under kort tid kan det orsaka översvämningar i bland annat källare, viadukter och dagvattensystem, skriver SMHI.

JÖNKÖPING/VÄG 31

Två personbilar krockade på väg 31 vid trafikplats Tenhult runt klockan 16.50. En person har förts till sjukhus, skadeläget är oklart. Det är för närvarande stor påverkan för trafik mot Jönköping. Trafikverket uppger att sluttiden är beräknad till klockan 18.30.

Norrfällsviken

En person har förts till sjukhus med ambulans efter en kollision mellan en fyrhjuling och en personbil i Hamnslåtten, Norrfällsviken i Kramfors kommun. Skadeläget oklart.

Då tackar vi SVT:s meteorolog Maria Augutis för i dag, och stort tack till er för frågorna!

Tack för bra frågor. Trevlig Midsommar!

TjalleTvärvigg • Spår ni någon gång i Abborrfenor eller är den tiden förbi ?

Haha det händer ;)

Jesper • Seglar Västervik-Ölands Norra-Gotland med start söndag. Tar vi oss fram för segel eller blir det tråkfärd med motor.

Hej! Räkna med mest svaga till måttliga vindar men byvinden kan i alla fall tidvis vara frisk. Trevlig färd!

Niat • hur bir väder imorgon ?
Maria

Det beror på var i landet du befinner dig. Men på det stora hela blir det en ostadig Midsommar med skurar främst i öster. Svalt i nordväst men annars ligger temperaturen runt eller något under 20 grader på de allra flesta håll. Trevlig Midsommar!

NIAT • jag hoppat att solen kommer
Maria

Solen finns alltid, men i bland kan den gömma sig bakom moln eller skurar. :)

Liselott • Vad tror du om midsommarvädret i Norrtäljeviken? Vi vill ju kunna sitta ute! :-)

Hej Liselott! Du får räkna med skurar under förmiddagen och tidig eftermiddag, men sen spricker det upp. Lagom till middagen kanske? :)

A • Goa Österlen, hur väntas vädret bli imorgon och under helgen? :)

Inte fy skam alls om man är på jakt efter växlande molnighet och mest uppehåll. Temperaturen ligger runt 20-grader. Trevlig Midsommar!