Moderaternas Finn Bengtsson röstade för att avsätta Löfven Foto: SVT

Moderaterna oeniga om att avsätta Löfven

Uppdaterad
Publicerad

När riksdagen i dag röstade om man skulle avsätta statsminister Stefan Löfven och regeringen var Moderaterna oeniga. Det visar protokollet från omröstningen.

Stefan Löfven och regeringen vann misstroendeomröstningen i riksdagen med stor majoritet. Samtidigt står det klart att det näst största partiet var oenigt i omröstningen. Moderaternas Finn Bengtsson röstade för att avsätta Löfven, medan resten av de närvarande moderaterna avstod från att rösta.

– Jag är helt övertygad om att det är så att antingen har man ingen kontroll internt på regeringskansliet kring de här viktiga processerna för rikets säkerhet eller så blåljuger man svenska folket rakt upp i ansiktet. Båda två är helt oförenligt med att leda landet, säger riksdagsledamoten Finn Bengtsson.

LÄS MER: Beskedet från Moderaterna – riktar inte misstroende mot Löfven

Dessutom var det flera moderata ledamöter som överhuvudtaget inte dök upp till omröstningen och enligt uppgift till SVT Nyheter beror det på att de vägrade ställa upp på partilinjen men inte ville utmana partiledningen.

– Vi har ju haft uppe den här diskussionen flera gånger och det finns fler som tycker som jag, och om de inte fanns i kammaren så kan ju det vara en möjlig förklaring att de tycker som jag. De tyckte det var obekvämt att sitta i kammaren.

LÄS MER: Misstroende mot Stefan Löfven röstades ned

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.