Butiksbrand i Tibro natten mot lördagen. Foto: Christian Svensson/SVT

Nattens nyheter: 29 juni

Uppdaterad
Publicerad

Trump vill träffa Kim Jong-Un – redan till helgen

USA:s president Donald Trump har skickat en förfrågan till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un om att träffas – redan till helgen. På Twitter skriver presidenten att han ska till Sydkorea och att de borde ses vid gränsen och skaka hand. Tweeten kom strax innan Trump och Kinas president Xi Jinping skulle mötes under G20-mötet i Japan.

Hotell utrymdes efter butiksbrand i Tibro

Hotellgäster och boende i ett flervåningshus i Tibro, Västra Götlands län, fick evakueras sedan en matvarubutik i byggnaden börjat brinna natten mot lördagen. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till butiken som blev totalförstörd. Inga personskador har rapporterats. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Abortklinik i Missouri får en månads andrum

Den juridiska följetongen om Missouris enda abortklinik fortsätter med beskedet att inrättningen får vara öppen juli ut. En instans som heter Administrative Hearing Commission ska ta upp fallet 1 augusti, och har godkänt att kliniken får fortsätta utföra aborter tills dess, rapporterar AFP. Om kliniken tvingas stänga blir Missouri enda delstaten i USA helt utan lagliga abortmöjligheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.