– Nu kommer den arktiska kylan tillbaka, säger meteorologen Nils Holmqvist. Foto: SVT

Nu kommer vintern tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vädret vi upplevde tidigare i mars var bara en aptitretare. Den riktiga våren låter vänta på sig och istället blir det nu kallare.

– De närmaste dagarna kommer vintern tillbaka. Framförallt Norrland får riktigt vinterväder med minusgrader hela dygnet, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Vårvädret stannar dock kvar lite längre i de södra delarna av landet, och de som bor längs västkusten kan få några dagar i solen. I Svealand blir vädret ostadigt med risk för regn och blötsnö.

– Det kommer nog kännas som ett ovälkommet bakslag, eftersom det var så otippat varmt i mars, säger Nils Holmqvist.

Snö och regn till påsk

Lagom till långfredagen drar ett lågtryck in över landet från sydväst och vädret blir ostadigt i hela landet, vilket kan innebära både regn och snö.

­– Det ser ut att bli lite tråkigt väder i påskhelgen, men jag har haft fel förr så det finns fortfarande hopp, säger Nils Holmqvist.

Det dröjer förmodligen till april innan temperaturen börjar krypa uppåt igen.

Så blir vädret där du är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.