Foto: TT

De blir nya språkrör hos Grön ungdom

Uppdaterad
Publicerad

Valberedningen hade nominerat Hanna Lidström och Klara Lidman – men det blir Lidström och Mårten Roslund som tar över som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom.

Grön ungdoms nya språkrör, Hanna Lidström och Mårten Roslund, tycker båda att Miljöpartiet ska fortsätta regeringssamarbetet med Socialdemokraterna.

– Jag tycker inte att man skulle ha gått med på migrationsöverenskommelsen, utan i stället hellre ha lämnat. Men det gjorde man inte. Nu sitter vi här och då tycker jag att vi har ett ansvar att göra det bästa av situationen, påverka politiken och öka mottagandet, säger Hanna Lidström till TT.

Det gäller dock bara om inte fler inskränkningar görs i migrationspolitiken, tillägger hon.

– Då tycker jag hellre att vi ska lämna.

Mårten Roslund är inne på samma linje.

– Vi tycker inte att man lämnar efter en överenskommelse, säger han.

Duon valdes vid förbundets riksårsmöte i Borås på lördagen och ersätter Magda Rasmusson och Lorentz Tovatt, som varit språkrör i tre år. Hanna Lindström är 22 år gammal, Mårten Roslund 24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.