Foto: SVT

Oberoende Realister störst

Uppdaterad
Publicerad

När alla röster i kommunvalet i Hagfors är räknade är det helt klart att det nybildade partiet Oberoende Realister blev kommunens största parti med 62 röster fler än Socialdemokraterna. Men hur kommunen ska styras är ännu oklart.

Oberoende realister har fått 13 mandat av totalt 35 i kommunen och behöver samarbeta med ett eller flera partier för få en majoritet. Skillnaden var väldigt liten mellan Oberoende Realister och Socialdemokraterna, 36,47 procent för OR mot 35,67 procent för S.

– Nu ska valresultatet diskuteras internt och sedan inleds samtal med andra partier. Men ett minoritetsstyre kan också vara en lösning, enligt Oberoende Realisters partiledare Jens Fischer.

Socialdemokraterna fick 12 mandat, Centern och Sverigedemokraterna 3 var, Vänsterpartiet 2 och Liberalerna och Moderaterna 1 mandat var.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.