Ohly kommenterar vänsteravhoppen

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly tillbakavisar i dag kritiken mot partiet och kommenterar den senaste tidens avhopp. Talet om nykommunism känns olustigt och märkligt, skriver Ohly på Göteborgs-Postens debattsida.

Ohly skriver också att varje medlem som lämnar partiet är ett misslyckande men att det måste ges rimliga propor- tioner. Bilden av v som ett toppstyrt parti är djupt felaktig, enligt Ohly.

Han framhåller att de beslut som tas vid vänsterpartiets kongresser ofta går emot partiledningens vilja.

-Här skiljer vi oss från de flesta andra partier och det kan visserligen vara svettigt för en partiledare, men jag skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt, skriver Lars Ohly i G-P.

Olust över kritiken

Vänsterpartiledaren skriver att det är ”med viss förundran” han tar del av den kritik som riktas mot partiet och att talet om centralstyrning och utrensningar i partiet ”känns både olustigt och märkligt.

-Om man studerar verkligheten blir bilden av partiet en helt annan. Vi har gått från att vara ett parti som saknat inflytande till att vara ett parti som är med och påverkar politiken på alla nivåer.

Ohly konstaterar också i G-P-artikeln att ett svagare vänsterparti skulle underlätta ett borgerligt maktövertagande.

-Men borgerligheten har formtoppat för tidigt, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.