Foto: TT

Partier patrullerar för att skydda valaffischer

Uppdaterad
Publicerad

Skyltar har stulits och andra har sparkats ner. I Laholm tar nu partierna gemensamt upp kampen mot sabotaget och avlöser varandra för att vakta valaffischerna.

På olika ställen i Laholms kommun har valskyltningen saboterats för kommunens politiska partier. Nu har ett samarbete skapats, över blockgränserna, för att gemensamt hålla ett öga på skyltarna.

– Vi har en jourlista så att inte alla behöver köra ut och titta till sina skyltar på de olika platserna. Det gör ett parti i taget, säger Annita Asplid, valledare för Socialdemokraterna i Laholms kommun.

Trasiga skyltar byts ut och omkullvälta sätts upp igen. Annita Asplid (S) har ingen förståelse för det sabotage som förekommer.

– Det är ett ofog. Alla har inte samma åsikter men man behöver inte sabotera skyltar för det, säger Annita Asplid.

”Påhopp på demokratin”

Hon menar att det är ett hot mot demokratin. Jourverksamheten kommer att pågå ända fram till valdagen den nionde september.

Roland Norrman är första namn på Moderaternas lista i Laholms kommun. Även han ser positivt på samarbetet.

– Skyltarna vandaliseras och sparkas ner. Jag ringde själv i går till Erling Cronqvist för att meddela att en av Centerpartiets skyltar var nedsparkade, säger Roland Norrman (M). 

Är det självklart att hjälpa varandra?

– Ja, det här är ett påhopp på demokratin och det är klart att vi försöker hjälpa varandra, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.