Tidigare SD-toppen Paula Bieler är inte längre medlem i partiet

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare riksdagsledamoten Paula Bieler Eriksson är inte längre medlem i Sverigedemokraterna.

Bieler Eriksson, som i höstas lämnade partistyrelsen och i våras riksdagen, uppger att hon ser det hela som något odramatiskt.

”Jag valde helt enkelt att inte förnya medlemskapet i år, helt i linje med att jag valt att inte längre företräda partiet utan dels ge mig själv mer utrymme åt mitt privata liv, dels vara fri kommentator de gånger jag vill kommentera något politiskt” skriver hon till SVT.

När hon lämnade riksdagen kritiserade hon partiledningens åsiktsbyten i flera frågor, bland annat i abortfrågan.

– Det har varit svårt att förlika sig med att partiet snarare byter åsikt efter att vi upptäckt att vi har fler som tycker annorlunda än att nu har vi upptäckt att vi hade fel, sa hon då till Expressen.

Något byte till annan hemvist verkar dock inte vara aktuellt. ”Det är däremot inte aktuellt för mig att ansluta mig till något annat parti, och inget jag ens tänker fundera på de närmsta fem-tio åren åtminstone” skriver Bieler Eriksson till SVT.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson kommenterar det hela så här:

– Det finns ingen anledning för oss att ha någon åsikt om det överhuvudtaget. Vi önskar Paula all lycka till i framtiden!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.