Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sminkat grisen fem i tolv” ”Pehrson och hans konservativa vänner” – Se debatten mellan Pehrson (L) och Lööf (C).

Pehrson (L): ”Lööf har sminkat en gris fem i tolv”

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens turbulens kring pensionsfrågan i riksdagen skräder partiledarna Annie Lööf (C) och Johan Pehrson (L) inte orden när det kommer till den andra partens agerande.

Lööf anklagar Pehrson för att utnyttja ett byråkratiskt kryphål, medan Pehrson hävdar att Lööf ”sminkat en gris”.

Att den pensionsöverenskommelse som C uppnått med S, MP och V stoppas av oppositionspartierna i riksdagens finansutskott tas inte emot väl av Centerpartiet. Under en debatt med Johan Pehrson (L) i Aktuellt säger partiledaren Annie Lööf att oppositionen hindrar den demokratiska processen.

– Johan Pehrson och hans konservativa vänner har hittat ett byråkratiskt kryphål för att stoppa förslag från att ens läggas fram, säger Lööf.

C-ledarens anklagelser om vad hon kallar politisk cirkus tillbakavisas av Johan Pehrson. Liksom finansutskottet anser han att förslaget bryter mot riksdagsordningen då det inte lagts fram i tid.

– Nu har Annie Lööf fem i tolv sminkat grisen, som man kan säga. Förslaget blev något bättre med Annie Lööf, men fortfarande är det ett avsteg från den arbetslinje som bygger sunda och starka pensionssystem framöver.

Hör ett utdrag från debatten i Aktuellt i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.