• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Polisen la ner Hamids anmälan: ”Det kändes som en kalldusch”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året klarades allt färre våldsbrott upp. En av dem som drabbats är Hamid Shabany som misshandlades av tre personer – men polisen lade ner hans ärende.– Det kändes som en kalldusch, säger han till Agenda.

Hamid Shabany stod i kö till parkeringsautomaten i Vårberg Centrum när en man plötsligt ville tränga sig före. När Hamid bad mannen vänta blev han plötsligt aggressiv och två män till dök upp.

– Jag blev slagen i ansiktet och knuffad till marken. Ansiktet blev svullet och glasögonen gick sönder.

Han har köpt nya glasögon och såren i ansiktet har läkt. Men kränkningen lever kvar i Hamid Shabany.

”Fick en kall känsla i polisbilen”

Det fanns två vittnen till misshandeln och ett av dem hade skrivit ner gärningsmännens registreringsskyltar. Dessutom ska det enligt två väktare Hamid pratade med funnits övervakningskameror riktade mot just parkeringen.

Allt det här berättade han för polisen när de kom till platsen.

– De sa att de skulle gå vidare med det här. Men jag fick en kall känsla där i polisbilen. Ändå så hoppades jag på ett resultat.

Polisen lade ner förundersökningen

Efter en tid fick Hamid Shabany ett brev från polisen – förundersökningen hade lagts ner.

– Det känns att man skickar en dålig signal. Man kan göra gärningar utan att bli straffad. Det bäddar för flera sådana här brott. Och det ger en otrygg känsla i samhället.

– Det inte trevligt att jag håller på att tappa tilltron till polismyndigheten, att de inte kan göra något åt det här.

I en intervju i SVT:s Agenda 14 januari sa rikspolischef Dan Eliasson att förundersökningen har öppnats på nytt.

I Agendas säsongspremiär på söndag 14 januari intervjuas rikspolischef Dan Eliasson om polisens utredningsresultat. Se det klockan 21.15 i SVT2 eller på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.