Rapparen 50 Cent uppträder på Fryshuset i Stockholm i helgen. Foto: TT

Polisen varnar för falska 50 cent-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

På söndag uppträder artisten 50 Cent på Fryshuset i Stockholm. Men vissa kommer inte att komma in på konserten trots att de har biljett. En bedragare har med hjälp av falska kreditkort köpt drygt 300 biljetter för cirka 1.000 kronor styck. Polisen misstänker att biljetterna sen har sålts vidare för högre belopp via olika annonssajter. Problemet är att biljetterna nu har annulerats och inte gäller som inträde.

– Någon har för två veckor sen köpt drygt 300 biljetter via falska kreditkort. Biljetterna har sen skickats till olika epost-adresser och sen har bedragaren skrivit ut biljetterna och förmodligen sålt dem vidare eller försöker sälja dem utanför konserten på söndag, säger Jan Olsson vid polisens Nationella Bedrägericentrum, till SVT Nyheter.

Hur många som köpt biljetterna som nu är värdelösa vet inte polisen, men räknar med att många upptäcker det på söndag när de ska gå in på konserten.

”Biljetterna är annulerade”

– Det ligger i farans riktning att det kommer en stor grupp människor som inte släpps in eftersom biljetterna är annulerade, säger Jan Olsson.

SVT Nyheter har flera gånger uppmärksammat problemen att köpa konsertbiljetter på andrahandsmarknaden, men svårigheter med att komma åt attraktiva evenemang skapar en marknad för bedrägerier.

Vilket ansvar har konsertarrangören?

– De har naturligtvis ett ansvar men i de flesta fall så gäller deras ansvar bara så länge biljetten är köpt från en av deras auktoriserade säljföretag. Det gäller alltså inte om du köpt den privat på en annonssajt säger Jan Olsson till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer