Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens bombtekniker befann sig under natten på plats efter en explosion vid en port i ett flerfamiljshus i Märsta. Foto: Swepix

Port skadad i explosion i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade sent på torsdagskvällen vid en port i ett flerfamiljshus i Märsta norr om Stockholm.

Polisen uppger att explosionen orsakade skador på porten och fasaden, men att det inte finns några uppgifter om personskador.

På ett foto syns hur nedre delen av porten är bortsprängd och hur hur hela ramen med dörrkarm och sidofönster har lossnat och förskjutits.

Polisen larmades till platsen kl 23.46 på torsdagen av personer som hört en hög smäll. Flera patruller sändes till platsen, som ligger i området Valsta i sydvästra Märsta.

Under natten har man knackat dörr, sökt spår med specialsökhund och gjort teknisk undersökning på platsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har också inletts.

Polisens presstalesperson Per Fahlström säger att det är för tidigt att uttala sig om motivbilden.

Har detta något att göra med onsdagens skottlossning i Märsta?

– Det kan finnas en koppling till tidigare händelser, det tittar vi på såklart, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Klockan 4.50 var den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna hävda, skriver polisen på sin webbplats. Polisen gör en eventuell patrullering i området som en del av sin trygghetsinsats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.