Brev till, men framför allt från Kina, har blivit en allt större del av Postnords verksamhet. Men det nya coronaviruset gör nu att företaget stoppar alla nya försändelser till Kina. Foto: Emil Langvad, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Postnord: Stopp för paket till Kina

Uppdaterad
Publicerad

På grund av det nya coronaviruset stoppar Postnord alla försändelser till Kina, och alla de paket som skickats kan bli kraftigt försenade. Det säger företagets pressansvariga, Maria Ibsén, till branschtidningen Ehandel.

Från och med nu stoppar Postnord alla nya försändelser till Kina. I en intervju med branschtidningen Ehandel säger Maria Ibsén att situationen i landet gör att fraktkapaciteten till Kina är mycket begränsad.

China Post har på grund av coronaviruset slutat med postutlämning genom fysiska möten, vilket också innebär att paket som skickats till Kina tidigare kan bli kraftigt försenade.

Paket lämnar fortfarande Kina, men även de kan bli mycket försenade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet