Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här lyfter Zelenskyj från Skavsta flygplats under stort säkerhetspådrag. Foto: Pontus Stenberg

President Zelenskyj och hans hustru har lämnat Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Lördag förmiddag meddelade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att han och hans hustru Olena Zelenska var på besök i Sverige. Ungefär ett dygn senare kördes presidentparet under stort säkerhetspådrag i kortege till Skavsta flygplats och lämnade landet.

Zelenskyj flög från Sverige i ett av värdlandets regeringsplan, som han gjort vid tidigare besök i andra länder. Vid lunchtid anlände han i Nederländerna.

Under besöket i Sverige träffade den ukrainske presidenten bland annat statsminister Ulf Kristersson (M) samt kungen och drottningen.

Kriget i Ukraina

Zelenskyj och Kristersson ska under besöket ha kommit överens om att samarbeta på tio punkter, däribland gemensam produktion av Stridsfordon 90 i Ukraina och att ukrainska soldater ska träna med Archers artillerisystem.

Se när paret Zelenskyj lämnar Sverige i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet