Prinsessorna Madeleine och Leonore med pappan och maken Christopher O'Neill. Foto: Richard CollsiööVisa alla (2)
Visa alla (2)

Prinsessan: Vi flyttar hem igen

I fredags meddelade hovet att prinsessan Madeleine och hennes make Chris O´Neill väntar sitt andra barn. För SVT berättar paret nu om sina planer att lämna New York och återvända hem till Europa.

Under hösten har det kommit fram uppgifter om att familjen kan vara på väg att flytta till Europa.

I programmet ”Året med kungafamiljen 2014” berättar de nu själva om sina framtida planer och säger att de definitivt kommer att lämna USA eftersom de har sina respektive familjer i Europa.

– Vi kommer inom en nära framtid att flytta till Europa, säger också prinsessan Madeleine till SVT. Det är här som vi har våra familjer, fortsätter hon och Chris O`Neill fyller i och betonar att familjen kommer tillbaka mycket snart.

”Är väldigt gulligt”

Prinsessan Madeleine och hennes make Christopher O'Neill med deras dotter prinsessan Leonore är bosatta på Manhattan i New York i USA.  En del av sommaren tillbringade familjen på Solliden på Öland där de kunde umgås med de övriga i kungafamiljen som nu blivit allt större. För SVT berättar prinsessan Madeleine hur glad hon är över att prinsessan Estelle är så förtjust i sin kusin prinsessan Leonore, som föddes i New York den 20 februari.

– Hon är väldigt förtjust i Leonore vilket är väldigt gulligt. Hon vill byta blöjor, hon vill bada, hon vill mata. Det är väldigt skönt för mig, jag behöver knappt göra någonting, säger Madeleine och skrattar.

Programmet

Visa

”Året med kungafamiljen 2014” sänds den 6 januari i SVT.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer