Störningar i bland annat mejl- och chattprogram drabbade användare världen över på onsdagsförmiddagen. Foto: Justin Lane/EPA/TT

Problem med Microsofts molntjänster – kraftiga störningar

Uppdaterad
Publicerad

Microsofts molntjänster, till exempel Word, Teams och mejlprogrammet Outlook, låg nere på onsdagsförmiddagen. Företaget uppgav senare att problemet var identifierat och vid 11-tiden hade en del användare åter tillgång till tjänsterna igen.

En av de drabbade tjänsterna – chattprogrammet Teams – har 280 miljoner användare världen över, skriver Reuters. Tusentals användare rapporterade problem och enligt mjukvaruföretaget riskerade de allra flesta alla som använder tjänsterna att drabbas. Ett nätverksfel uppgavs ligga bakom.

”Vad vi kan säga i nuläget är att vi identifierat ett eventuellt nätverksproblem kopplat till våra tjänster och ytterligare felsökning pågår”, skrev Microsofts svenska pressavdelning i ett mejl till SVT Nyheter vid 09-tiden.

Drabbade användare hade bland annat problem med att skicka mejl och komma åt dokument som sparats online.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.