Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten har börjat evakuera bilarna: ”De klippte upp räcket” Foto: privat

Räddningstjänsten har börjat evakuera bilarna: ”Det känns väldigt skönt”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen är över 1 000 bilar fast på E22 mellan Hörby och Kristianstad. Anette Andersson satt tidigare fast i flera timmar men hon har nu evakuerats.

De som har suttit längst har varit fast sedan innan lunch – och sedan dess har köerna bara blivit längre. Men nu har en evakueringsinsats påbörjats av polis, räddningstjänst, Hörby kommun och försvaret.

– Det vi jobbar med just nu är att skära hål i räckena som skiljer vägbanorna åt. Då kan vi slänga över fordon som står i kö till den norra vägbanan – tillbaka till Kristianstad, säger Mikael Svensson, vakthavande befäl räddningstjänsten Kristianstad.

E22 avstängd efter snökaos

Insatsen kan ta flera timmar och polisen har uppmanat alla att fortsatt stanna i sina bilar.

Annette Andersson som skulle köra från Småland till Malmö satt fast i flera timmar innan hon sent på onsdagskvällen evakuerades.

– Vi har precis kommit till Kristianstad och står vid en bensinstation där vi har fått lov att stanna över natten. Det känns väldigt skönt faktiskt, säger hon.

Hör Anette Andersson berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 avstängd efter snökaos

Mer i ämnet