Razzia mot illegal pokerturnering

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits sedan polisen på fredagskvällen slog till mot en stor pokerturnering i Grebbestad i Bohuslän. Den anhållne tillhör arrangörerna och misstänks för grovt dobbleri.

Dessutom har 20-25 personer hörts av polisen och fler kommer att höras. Huruvida någon spelare kommer att misstänkas för brott är osäkert.

Pokerturneringen med ca 700 deltagare hölls på Tanumstrands konferenscenter. Turneringen kallas European poker challenge och har sagts vara Nordens största pokerturnering. Spelare från hela landet hade kommit dit.

I de inledande förhören har den 35-årige mannen som anhållits nekat till brott. Han är en av arrangörerna till pokerturneringen. Dessutom har husrannsakan genomförts.

-Datorer och handlingar har tagits i beslag, säger Nordberg, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Det var efter en anmälan från statliga Lotteriinspektionen att arrangören inte sökt tillstånd som polisen ingrep och stoppade pokerturneringen, som lockat många kändisar.

Enligt Dagens Nyheter var prissumman 1,2 miljoner och vinnaren skulle få 400.000 kr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.