Billström är i blåsväder efter flera aktieaffärer. Foto: TT

Ny Billström-affär hemligstämplas

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt har undertecknat ett beslut att hemligstämpla information kring migrationsministerns aktieköp.

Migrationsminister Tobias Billström (M), som varit i blåsväder för sin handel med aktier i Northland Resources, har även köpt aktier i ett annat gruvbolag – Lappland Goldminers.

TV4 Nyheterna har försökt få ut information om Billströms aktieaffärer i Lappland Goldminers, men regeringen har fattat beslut om att hemligstämpla uppgifterna. Beslutet är undertecknat av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Förutredning nedlagd

I motiveringen står att det ”inte står klart att uppgiften kan röjas utan att Billström lider skada eller men”, enligt TV4 Nyheterna.

Ekobrottsmyndigheten har gjort en förutredning om Billströms köp av aktier i Northland Resources, som statliga LKAB senare hjälpte till att rädda. Det fanns misstankar om att Billström hade insiderinformation när han köpte, men förutredningen har lagts ned.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.