Anna Carlstedt, ordförande i Röda Korset. Foto: TT

Röda korset gläds åt ”omvittnat skicklig chef”

Uppdaterad
Publicerad

Röda Korset var helt enig i att det var Anders Danielsson de ville ha som ny generalsekreterare. Organisationen menar att han är ”fast förankrad” i dess värderingar om att hjälpa människor i katastrofer.

– Jag är både stolt och glad över att en enig styrelse, efter en gedigen rekryteringsprocess, beslutat utse Anders Danielsson till ny generalsekreterare, säger Anna Carlstedt, ordförande i svenska Röda Korset, i ett pressmeddelande.

”Omvittnat skicklig”

Anders Danielsson efterträder Ulrika Årehed Kågström, som varit generalsekreterare för Röda korset sedan 2010, men som nu lämnar för att arbeta för Cancerfonden.

– I Anders Danielsson får vi en erfaren, omvittnat skicklig chef och ledare. Han har ett gediget intresse för ledarskap, förändring och utveckling. Anders Danielsson är fast förankrad i Röda Korsets värderingar och tillsammans med alla rödakorsare kommer han nu att fortsätta kämpa för vår vision att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof, säger Anna Carlstedt.

Tjänsten som generalsekreterare för svenska Röda Korset är ett förordnande på fem år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.