Foto: TT

S positiva till samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad välkomnar att Liberalerna öppnar upp för ett samarbete. Men tror inte på en koalitionsregering med Moderaterna. – Jag tror inte att det är en bra regeringsbildning. Sedan ska man aldrig utesluta det, säger hon till SVT.

Däremot säger hon att det är glädjande att ännu en borgerlig partiledare tar avstånd från Sverigedemokraterna.

– Här väntar vi fortfarande på ett besked från Anna Kinberg Batra som konsekvent låter bli att närma sig och svara på den frågan.

M ointresserade

Moderatledaren Anna Kinberg Batra gillar inte idén att Alliansen bildar regering med S.

– Jag kan tänka mig att det finns socialdemokrater som drömmer om det, särskilt för att de testar olika scenarier för att Stefan Löfven till varje pris ska behålla makten. Jag vill byta ut honom. Och skälet till det är ju politiskt. Så jag söker mandat för en annan regering och då utgår vi från att vi ska fälla Stefan Löfven och bilda en bättre regering, säger hon till Dagens Nyheter.

En regering mellan S och M är hon inte heller intresserad av.

Kinberg Batras reaktion är väntad, säger Jan Björklund.

– Jag tror att det är helt väntat att de flesta kommer att ha invändningar, men det är ett par år kvar till valet och det kommer att rinna en del vatten under broarna, säger Jan Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.