Foto: TT

S-toppar öppnar för C-samarbete

Uppdaterad
Publicerad

”Centerpartiet och Socialdemokraternas samarbeten går långt tillbaka i tiden och har varit bra för Sverige”, det skriver två S-toppar på Expressens debattsida.

Näringsminister Mikael Damberg och partisekreterare Lena Rådström Baastad passar på att gratulera Centerpartiet på 105-årsdagen med en invit om nya samarbeten:

”Vi uppskattar Centern som konstruktiv och ansvarstagande kraft i svensk politik”, skriver de i debattartikeln och nämner också att ”blocköverskridande alternativ måste kunna prövas”.

Välkomna att stödja en alliansregering

Centerpartiets partiledare Annie Lööf var på fredagsmorgonen inte tillgänglig för en kommentar. Hennes pressekreterare hänvisar i stället till Lööfs inlägg på Twitter där hon i sin tur bjuder in S till samarbete.

”Sverige behöver ett nytt ledarskap och en ny Alliansregering. Det är detta vi kommer att söka stöd för i höstens val, tillsammans med de andra allianspartierna. (S) är välkomna att stödja en alliansregering för att ta ansvar för landet”, skriver Annie Lööf.

”Stabilt och tryggt”

Före detta försvarsministern och talmannen Thage G Peterson (S) har erfarenhet av samarbete mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet från mitten av 90-talet. Han välkomnar sina partikamraters utspel.

– Det är min dröm. Det var stabilt och tryggt tidigare. Sveriges folk i dag behöver trygghet, säger han till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.