Live

Så är läget i midsommartrafiken

En av årets stora trafikhelger är här. Följ SVT:s direktrapportering om det rådande trafikläget.

En av årets stora trafikhelger är här. Följ SVT:s direktrapportering om det rådande trafikläget.

Midsommartrafiken 2020

Pinnat inlägg

Välkomna till vår direktrapportering om trafiken och vädret i midsommar! Här publiceras löpande information om de senaste trafikhändelserna runt om i landet.

RÅBY/108

Vägen är avstängd i båda riktningarna på grund av ett brinnande fordon, strax innan Staffanstorp.

Sammanfattning av midsommarnatten:

Polisen beskriver midsommarnatten som relativt lugn. Enstaka fall av olaglig körning och rattfylleri har rapporterats.

Tidigt på lördagsmorgonen avled en 25-årig man sedan han kört av vägen och krockat med ett träd. Olyckan skedde på länsväg 735, norr om Avesta.

I Göteborg skadades en man 60-årsåldern allvarligt i en spårvagnsolycka i Majorna vid 22-tiden.

Vid 23-tiden körde en man i 40-årsåldern av vägen med en fyrhjuling utanför Lit, norr om Östersund. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och är misstänkt för grovt rattfylleri.

Polis och ambulans larmades vid 23-tiden till en trafikolycka mellan en personbil och en cyklist i centrala Östersund. Cyklisten är förd till sjukhus. Skadeläget är oklart.

ÖRKELLJUNGA/VÄG 24

Det är begränsad framkomlighet på grund av en singelolycka med personbil i diket norr om Örkelljunga. Ett körfält påverkat. Trafiken väntas återupptas 14.15.

PERSTORP/VÄG 21

Det ska råda begränsad framkomlighet på väg 21 från Blekemossa till cirkulationsplats Arons väg i båda riktningarna. Detta efter en olycka mellan två personbilar. Trafiken väntas kunna flyta på som vanligt igen senast klockan 20.

MARKARYD/VÄG 15

Det är begränsad framkomlighet på vägen. Detta sedan en skåpbil kolliderat med en älg. Olyckan har inträffat i höjd med trafikplats Markaryd N. Två personer har fått föras med ambulans till sjukhus.

LAGAN/VÄG 557

Två bilar har kolliderat. Vägen ska inte vara avstängd, men enligt prognosen kommer det vara räddningspersonal på plats till klockan 18.30. Läs mer här.

NORDANÅS, ÖRNSKÖLDSVIK
En mopedist har förts till sjukhus efter en olycka i Nordanås, i Örnsköldsviks kommun. 
– Det var en bil som körde på mopeden och föraren av mopeden hamnade på motorhuven, säger Viktor Lundin, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik. 
Mer om olyckan kan du läsa här.

Så här säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, om fredagseftermiddagens trafiksituation:

- Det är jättelugnt. Trafiken dog i stort sett efter klockan 14. Vi har inga köer eller pågående olyckor som påverkar trafiken någonstans, säger han.

- Det brukar se ut så på midsommarafton. Trafiken toppar vid tolv-tiden och sedan tvärdör den ett par timmar senare. Kvällen brukar också bli lugn på vägarna.

ÄNGELHOLM/E6

På E6 från Trafikplats Höja (34) till Trafikplats N Varalöv (33) i riktning mot Malmö har det skett en olycka med flera fordon.
Vägen är avstängd på grund av trafikolycka med personbil i höjd med trafikplats Höja. Väntas öppna igen vid 16.45.