Fredrik Hansson (C) blir 1:e vice ordförande. Foto: Privat/SVT

Så blir styret i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Alliansen bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna som kommer att styra fortsätta Kungsbacka kommun under nästa mandatperiod.

I ett pressmeddelande berättar partierna att de kommit fram till en överenskommelse avseende platser i styrelser och nämnder.

Hans Forsberg (M), fortsätter som kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Hansson (C) blir 1:e vice ordförande och Eva Borg blir oppositionsråd och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Val 2018 – #dinröst

– Det känns jättebra. Det är ju faktiskt så att Alliansen totalt sett stärker sin ställning i Kungsbacka och går fram från 36 till 37 mandat. Det är ett kvitto på att vi jobbar bra tillsammans, säger Fredrik Hansson (C).

Fredrik Hansson meddelar också att Liberalerna fortsatt kommer att inneha en kommunrådspost.

”Störst är störst”

Oppositionsrådet Eva Borg tycker det känns bra att Socialdemokraterna behåller en heltidspolitiker i stadshuset. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna fick lika många mandat i höstens val, men Socialdemokraterna fick 575 stycken fler röster.

– Vi påstår ju att vi är det största oppositionspartiet med tanke på att vi har fler väljare som har röstat på oss. Störst är störst, helt enkelt, säger Eva Borg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet