default_caption

Så här skyddar du dig och dina barn

Publicerad

Skolor, myndigheter och polis behöver skaffa beredskap för hur man hanterar sociala medier, säger Johnny Lindqvist som studerar ungdomskommunikation och jobbar med organisationen Surfa Lugnt.

– Det är ett problem att polisen och myndigheterna inte är på frågan, de utreder just nu hur man ska jobba med sociala medier. Och man sade ju förut att internet går fort, och sociala medier går ännu fortare. Polisen säger att de inte kan mobilisera lika fort som man kan inom sociala medier.

Hur ska man agera som vuxen och förälder inför hur de yngre interagerar i de sociala medierna?

– Jag brukar säga att man ska vara mentalt digitalt närvarande. Att man som vuxen ska i alla fall veta hur de tjänsterna som ungdomarna använder fungerar, och det gäller även pedagoger i skolan och andra vuxna som jobbar med unga.

Klicka på klippet ovan för att ta del av hela diskussionen med Johnny Lindqvist och Nanok Bie och få matiga tips och råd kring hur man kan hantera sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer