Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I mitten av veckan vandrar det in till oss”, hör meteorologen Nils Holmqvist om hur det spanska lågtrycket kommer påverka Sverige. Foto: SVT

Så påverkar det spanska lågtrycket Sverige – ”ostadigt väder”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan präglades av regn och rusk i stora delar av Sverige efter ett lågtryck från Storbritannien, men någon sol i sikte verkar vi inte få riktigt än. Ett nytt lågtryck från Spanien vandrar sig uppåt i Europa och kommer nå Sverige i mitten av veckan.

En storm drog in över östra Spanien under söndagen med sönderblåsta hus och kraftig åska som följd. Hundratals flyg har tvingats ställas in och flera vändervarningar har utfärdats.

Bortåt mitten av veckan kommer det här lågtrycket vandra in till oss i försvagad form, så det kommer fortsatt vara ostadigt väder, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist i Morgonstudion. 

Hör SVT:s meteorolog om hur det spanska lågtrycket kommer påverka vädret i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.