Foto: Skärmdump Tradera

Sajten ”Inte rasist men” vill vinna middag med Åkesson

Uppdaterad
Publicerad

Budgivningen för att få en middag signerad Jimmie Åkesson är i full gång. Sajten Inte rasist men har startat en insamling för att få möta partiledaren under en måltid.
–Vi får äntligen en chans att ställa de många frågor till honom som han duckat i flera år, säger sajtens grundare Henrik Johansson.

Jimmie Åkesson är enligt sitt eget parti ”kanske Sveriges bästa kock” och nu auktionerar partiet ut en middag tillsammans med honom. ”Han tillagar allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos” står det i budgivningens beskrivning där vinnaren får mat och dryck för sex personer – serverat och tillagat av partiledaren. Pengarna ska oavkortat gå till organisationer som stöder Sveriges fattigpensionärer samt SD-drivna stiftelsen Hepatica som arbetar för att hjälpa flyktingar i krisens närområde.

Insamling för att vinna budgivningen

Sajten Inte rasist men, som är starkt kritisk till Sverigedemokraternas politik, har inlett en insamling för att kunna vinna budgivningen och uppmanar sina läsare att sprida och bidra till projektet.

– Vi i såg det som en win-win – pengarna för auktionen ska gå oavkortat till goda ändamål, det är inte oss emot. Och så får vi äntligen en chans att ställa de många frågor till honom som han duckat i flera år, säger Henrik Johansson som är grundare till sajten.

– Jag har dessutom ett väldigt litet kök, här inne kan han inte komma undan svåra frågor, fortsätter Johansson.

Om ”Inte rasist men inte” förlorar budgivningen så kommer pengarna att gå till ”IRM:s valrörelse där vi, tillsammans med er, kommer att bekämpa SD”.

Tidigare auktioner

Jimmie Åkesson har tidigare auktionerat ut en golfrunda via Musikhjälpen. Då vann ett bud på 47.600 kronor. Toppbudet för middagen låg på cirka 30.000 kronor på fredagskvällen.

Om ni vinner: Vad tror du att han kommer laga?

– Om vi vinner tänker jag att vi ska låta våra följare välja. Då befarar jag att det blir kebabpizza, men jag hoppas på långkok.

Hur kommer det kännas att ha middag med Jimmie Åkesson?

– Suveränt! Han har under alla dessa år aldrig nämnt ”Inte rasist men..” vid namn.

Auktionen pågår fram till den 8 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.