Davood sålde bilen – fick inga pengar av bilfirman

Uppdaterad
Publicerad

Bilfirman skulle sälja Davood Jalayers bil för 180.000 kronor – men företaget har inte betalat ut en krona trots att det har gått fyra månader sedan försäljningen.

Davood Jalayer känner sig grundlurad av bilfirman med säte i Stockholm, som han menar har stulit bilen av honom.

– Jag har fortfarande banklån på den här bilen som jag måste betala varje månad, säger Davood Jalayer till SVT:s konsumentredaktion Plus.

Han lade tidigare i år ut sin bil för försäljning på Blocket. Någon dag senare blev han kontaktad av en bilfirma som erbjöd sig att sälja bilen till en köpare för 180.000 kronor.

Davood Jalayer kollade upp företaget med hjälp av olika myndigheter. Han tyckte att det verkade vara ett seriöst företag och stämde träff med firman för att skriva avtal om bilförsäljningen.

Davood Jalayers Audi. Foto: Privat

Ville ha pengar för att betala

Efter några dagar kontaktade han firman och fick då veta att de mycket riktigt sålt bilen, men fick också veta att han skulle behöva vänta på pengarna.

– De sa att de inte kunde betala eftersom de har ansökt om ett lån hos banken. Men om jag betalade 57.000 kronor extra så skulle jag få mina pengar direkt. 

Davood vägrade och fick då veta att företaget inte kunde lösa hans problem om han inte samtidigt hjälpte bilfirman med företagets egna finansiella situation.

”Skicka din advokat”

När Davood ringde tillbaka till bilfirman några dagar senare fick han ett nytt svar.

– ”Ring inte tillbaka, skicka din advokat till mig” sa säljaren. Sen la han på luren och svarade inte mer när jag ringde, säger Davood Jalayer.

I samband med händelsen har Davood gjort en polisanmälan. Han har också kontaktat Kronofogdemyndigheten för att få hjälp med indrivning av skulden på 180.000 kronor.

Plusredaktionen har försökt komma i kontakt med bilfirman under flera dagar för att fråga om försäljningen av Davood Jalayers bil. Företaget har inte svarat på telefonsamtal, mejl och sms.

Tipsa Plus!

Den här artikeln bygger på ett tittartips. Vad vill du att SVT:s konsumentredaktion Plus ska granska? Tipsa oss här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.