Talman Andreas Norlén för under helgen samtal med partiledarna. Här på bilden syns utöver Norlén Centerpartiets partiordförande Annie Lööf och Kristdemokraternas partiordförande Ebba Busch Thor. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Samtal om ny regering fortsätter i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I riksdagen fortsätter nu samtalen om hur Sverige ska kunna få en ny regering. Kontakterna inleddes enligt uppgift på fredagen och kommer att fortsätta under helgen, säger talmannens pressekreterare Anna Ström till SVT Nyheter.

Efter det att Stefan Löfven (S) på fredagen blev nedröstad av riksdagen som statsminister har talmannen Andreas Norlén fortsatt sitt arbete med att Sverige ska få en ny regering.

Nu förs samtal med partiledarna och i början av nästa vecka kan besked om nästa steg i processen komma.

– Talmannen fortsätter att hålla informella samtal med partiledarna under helgen, säger Anna Ström som är talmannens pressekreterare.

Hon fortsätter:

- I början av nästa vecka ska talmannen återkomma med besked om den fortsatta processen.

Obestämd form

Enligt SVT:s uppgifter så har talmannen Andreas Norlén inte någon bestämd form för hur samtalen går till, utan de kan hållas såväl på telefon som i informella möten beroende på vad som passar för partiledarna.

Talmannens statsministerkandidat har röstats ner två gånger i riksdagen. Sker det två gånger till, så måste han kalla till extra val. Norlén sade efter omröstningen på fredagen att han redan har möten med Valmyndigheten för att förbereda ett extra val.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer