Skottlossning mot nattklubb i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Två maskerade personer sköt tidigt i morse med ett automatvapen mot nattklubben Etage vid Stortorget i Malmö.

Minst tre skott sköts mot entrén, men ingen människa skadades trots att ett 20-tal kroggäster och tre vakter ska ha befunnit sig vid entrén.

Stökig kväll

På kvällen hade det varit bråk inne på nattklubben när två personer blev avvisade, men polisen vet inte om det har något samband med beskjutningen.

-Det är ju intressant i sammanhanget, säger Mats Attin, kommissarie vid krimjouren i Malmö, och tillägger att det är i dessa stökiga gästers intresse att frivilligt komma till polisen om de är oskyldiga.

Enligt Mats Attin är det svårt att med hjälp av trötta och berusade vittnen få en samstämmig bild av händelsen. Men att båda förövarna var män har alla varit överens om.

Undersökte platsen

Polisens tekniker arbetar med att säkra eventuella spår och försöka hitta kulorna på den avspärrade platsen. Brottsrubriceringen är i nuläget mordförsök.

De två maskerade personerna var svartklädda och försvann på en crossliknande moped. Och personerna var fortfarande på fri fot vid halv fem, enligt Bo Engerby, kommissarie vid krimjouren i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.