Släkting till före detta toppolitiker döms för narkotikabrott – hade 8,2 gram kokain och 10 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

8,2 gram kokain och 5 000 kronor i femhundralappar. Det upptäckte polisen när de grep en släkting till en före detta toppolitiker. Vid en husrannsakan hos toppolitikern upptäcktes en tallrik med rester av ett vitt pulver och ytterligare 5 000 kronor i kontanter. Släktingen har nu dömts till böter. 

Det var efter tips från allmänheten som polisen larmades i november förra året. På plats, vid tvåtiden på natten, påträffades släktingen som var märkbart påverkad av narkotika.

När polisen visiterade släktingen stod det klart att hen hade på sig 8,2 gram kokain i så kallade redlinepåsar. Dessutom hade släktingen 5 000 kronor i kontanter i plånboken.

Vid en husrannsakan i bostaden, som ägs av den tidigare toppolitikern, upptäcktes flera tomma påsar, ytterligare 5 000 i 500-kronorssedlar samt en tallrik med ett kontokort och rester av ett vitt pulver på.

”Swish funkar inte riktigt när man ska köpa knark”

Då narkotikan var portionsförpackad misstänkte polisen att kokainet skulle langas vidare. Detta gick dock inte att styrka.

– Jag hade ju köpt kokainet för mig. Kontanter har jag för att betala för det. Swish eller banköverföring funkar inte riktigt när man ska köpa knark, säger släktingen i förhör.

Släktingen har erkänt narkotikabrott och dömts till dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.